2006-02-11

Överdriven bild av muslimska protester?

Det är ännu en gång dags att förklara för medierna vad deras uppgift är. Den dolda agendan verkar vara att skrämma upp befolkningen, snarare än att visa sanningen. Hur många tror, på allvar, efter att ha läst tidningarna den senaste tiden att protesterna i den muslimska delen av världen, är något som utförts av en minoritet muslimer? Svara ärligt! Nog känns det väl som om ALLA muslimer protesterat och stormat/eldat upp ambassader? Bibliotekarien på underbara Trettinånting-bloggen (som jag hittat till via Bogdan!) uppmärksammar detta, med avstamp i Thomas Gürs ledare i SvD.
Det är viktigt att media inte bara fokuserar på ursinnet, utan börjar "uppmärksamma besinningen mer." Visst, ursinnet finns där, men får oförtjänt mycket plats.

Samtidigt vill jag också pusha för Trettinånting-bloggen, en blogg med inlägg som alltid är fulla av insikt, trots att hon är liberal(!), synd att hon inte är journalist.


Edit: ”Kanske skall gud i sin allsmäktighet låta vänskap uppstå mellan er och dem som ni nu ser som era fiender. Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig.”


Vill du läsa mer? Köp en bok!